Menu Wigilijne

Przystawki

  • Tartletki z tatarem ze  śledzika i jabłka marynowanego
  • Śledzie w oleju z żurawiną
  • Roladki śledziowe
  • Śledzie orientalne ( z mieszanką orientalnych przypraw i cytrusów)
  • Śledzie Gajowego
  • Karp w galarecie
  • Pstrąg z warzywami i zieloną soczewicą
  • Mini śledzik z wędzoną śliwką
  • Śledzik po chłopsku
  • Terina z ryb słodkowodnych
  • Śledzie w pomarańczach
  • Tartletki z musem z pstrąga, pikantną czerwoną cebulą
  • Ruloniki drożdżowe z kapustą i grzybami
  • Śledzie korzenne
  • Tarta  z grzybami
  • Porfait z gęsiny z pikantną dynią
  • Pasztet domowy tradycyjny drobiowo – wieprzowy
  • Domowe marynaty
  • Galaretka z krewetkami
  • Łosoś wędzony, marynowany w whiskey na pumperniklu
  • Wytrawna galaretka z szampana i truskawek z chilli
  • Rolada biszkoptowa z łososiem i szpinakiem

Do wyboru 5 propozycji – łączna ilość porcji 400 g /os.

Sałatki

  • Lekka sałatka  z serem podpuszczkowym i marynowaną gruszką
  • Gefilte ryba po żydowsku na sałacie z marynowanym czosnkiem
  • Sałatka a’la nicejska z wędzonym pstrągiem, przepiórczymi jajami
  • Sałatka jarzynowa z orzechami włoskimi , selerem naciowym, jabłkiem marynowanym
  • Sałatka z buraka z marynowanym śledziem
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem

Do wyboru 2 propozycje – łączna ilość porcji 200 g /os.

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Krem z buraka z kozim serem i pestkami słonecznika
  • Barszcz tradycyjny z jabłkami i pasztecikiem z kapustą
  • Zupa krem grzybowy z olejem truflowym i żurawiną
  • Zupa z ryb słodkowodnych  z grzanką  z piernika
  • Zupa z suszu  z dodatkiem kardamonu  z kluskami

Do wyboru 2 propozycje – łączna ilość porcji 200 ml /os.

 

Dania główne

  • Pierogi z serem wędzonym  i grzybami
  • Pierogi z kapustą i kminem
  • Pierogi z kapustą grochem i fetą
  • Kaszotto z grzybami i olejem z trufli
  • Pieczone pierogi z pieczarkami
  • Łosoś marynowany w sosie z białego cydru
  • Sandacz na czerwonej kapuście z orzechami i śliwką
  • Karp smażony w słoneczniku
  • Roladka z mintaja pod beszamelem z zielonym groszkiem
  • Kapusta zasmażana z kminkiem , pęczakiem, jabłkiem
  • Szynka glazurowana z miodem i goździkami
  • Karkówka po myśliwsku
  • Roladki z kurczaka z pieczarkami w sosie pieprzowym
  • Kacze udko w pomarańczach z dodatkiem cynamonu
  • Żeberko długo duszone w grzańcu
  • Medaliony z polędwicy w wędzonym boczku z sosem żurawinowym

Do wyboru 3 propozycje – łączna ilość porcji 300 g /os.

 

Desery

  • Keks
  • Makowiec
  • Sernik
  • Piernik świąteczny
  • Kluski z makiem i orzechami w miodzie
  • Zapiekana kutia z owocami z sosem Brandy
  • Sernik na zimno z likierem Baileys
  • Brownie pomarańczowe z orzechami laskowymi
  • Panna Cotta z musem owocowym

Do wyboru 3 propozycje – łączna ilość porcji 150 g /os.

 

Cena od 95 zł/os.

Przy zamówieniach poniżej 50 osób koszt na 1 osobę może ulec zmianie.


Bartbo Sp. z o.o.
Butryny 100
10-687 Olsztyn
tel. 89 513 32 82
bartbo@bartbo.pl